Λίγα Λόγια για Εμένα

Παρατηρώντας...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ένιωθα πολλές φορές να με συνεπαίρνει ο ρόλος του παρατηρητή. Οι σχέσεις των ανθρώπων, η διαφορετικότητα στον τρόπο αντίληψης και δράσης με γέμιζαν με δέος αλλά και πολλά γιατί. Αυτή η περιέργεια και η διάθεση για εσωτερική εξερεύνηση με οδήγησε στην ενήλικη ζωή σε ένα δρόμο μικρών και μεγάλων προσωπικών ανακαλύψεων.

Στόχος...

Επέλεξα τις σπουδές στην ψυχολογία B.A. ( Deree College) κάνοντας έτσι μια πρώτη προσπάθεια να εξηγήσω όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα που είχα σαν παιδί. Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο που με βοήθησε να αποκτήσω μια θεωρητική βάση για όλα αυτά που θα ακολουθούσαν στην πορεία.

Βίωμα...

Ήθελα όμως να δω πρακτικά αν μπορούσα να ενσωματώσω /ταιριάξω τα δικά μου χαρακτηριστικά σε αυτό που με καλούσε το επάγγελμα να προσφέρω, έτσι άρχισα την πρακτική μου στηρίζοντας ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές παθήσεις (K.Ψ.Υ. Βύρωνα) και δούλεψα εθελοντικά σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ( Κ.Ε.Θ.Ε.Α) καθώς και σε σε πανεπιστημιακό φορέα έρευνας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ), δουλεύοντας για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική ασθένεια. Στην συνέχεια δούλεψα εννιά χρόνια περίπου σε κέντρο ημέρας και ξενώνα αποκατάστασης, για ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειες τους, με στόχο να ζήσουν ξανά αυτόνομα. Σε αυτό το διάστημα εκπαιδεύτηκα στην ψυχοεκπαίδευση οικογένειας και παρακολούθησα σεμινάρια διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών κατευθύνσεων. Το κεφάλαιο της σεξουαλικότητας και των σχέσεων με ενδιέφερε αρκετά, έτσι εκπαιδεύτηκα στην διάγνωση και την θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Τα τελευταία εργάζομαι ιδιωτικά στηρίζοντας ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, να διευρύνουν την αυτογνωσία τους και να δυναμώσουν τον εαυτό τους ψυχοσυναισθηματικά.

Η βιωματική εκπαίδευση και η “ωρίμανση” του εαυτού είναι το πιο σημαντικό εργαλείο του θεραπευτή. Είναι όμως και μία διαδικασία που δεν ορίζεται χρονικά, π.χ. όσο διαρκεί μια εκπαίδευση ή ένα σεμινάριο, αλλά είναι ένα εσωτερικό ταξίδι αποδοχής και γνώσης που δεν τελειώνει ποτέ.